RM01 magazine: inspiratie voor de renovatie-opgave

Er liggen grote duurzaamheidsdoelstellingen op tafel. Je zou kunnen zeggen dat Nederland aan de vooravond staat van een grote renovatieklus: de energietransitie. Zo moet het   woningbestand van woningcorporaties voor 2021 gemiddeld energielabel B hebben en  moeten alle woningen in Nederland voor 2050 los van gas zijn. Daarnaast is er het Klimaatakkoord met één groot doel: in 2030 willen we bijna de helft minder broeikasgassen uitstoten dan dat we in 1990 deden.

Bij bovenstaande veranderingen is een voortrekkersrol weggelegd voor woningcorporaties. Zij kunnen volume maken en zijn de startmotor voor deze grote renovatie. In samenwerking met gemeenten, commerciële verhuurders, bouwpartijen, netbeheerders en energiebedrijven kunnen de corporaties de komende jaren 100.000 sociale huurwoningen aardgasvrij maken. Door een dergelijke opschaling kunnen nieuwe technieken verbeteren en kunnen kosten lager worden. En daar profiteert de rest van Nederland weer van.

Centraal bij alle uitdagingen die op ons af komen staat samenwerken. Elkaar al vroeg opzoeken om kennis te delen en samen tot de beste oplossingen te komen. Daarom hebben wij het initiatief genomen voor het RenovatieMagazine. Aannemers, adviseurs en anderen vertellen in dit magazine over de veranderende samenwerking tussen woningcorporaties, aannemers en leveranciers. Daarnaast kunt u lezen over inspirerende initiatieven uit de markt en nieuwe manieren om tegen renoveren aan te kijken. In al die verhalen wordt ook duidelijk dat duurzaamheid niet alleen gaat over de energiezuinigheid van de woning, maar ook over circulariteit, de ecologische voetafdruk van bouwmaterialen en natuurlijk de bewoner die uiteindelijk vooral een prettige woning wil.

U kunt dit magazine aanvragen of downloaden via het formulier hiernaast. We hopen u met dit magazine te inspireren bij de opgave die voor u ligt.

Veel plezier en samenwerking gewenst!

Ja, ik ontvang graag het complete RM01 magazine met 10 interviews:

Optimaliseer de bouwkwaliteit in de spouwWilt u meer weten over bouwkwaliteit in de spouw? Met welke wetgeving krijgt u te maken en aan welke verwerkingsaspecten moet u extra aandacht geven?


Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat.

Maak een afspraak:

INSERT FORM3 HERE

© 2017 | SITEMAP | SAINT-GOBAIN | ISOVER | VACATURES | DISCLAIMER | COPYRIGHT | PRIVACY & COOKIEBELEID | AANMELDEN NIEUWSBRIEF | MULTI COMFORT